DAS aanwezig bij brainstorm over studentenhuisvesting

Gisteren was DAS aanwezig bij de brainstorm van de Eindhovense gemeenteraad over studentenhuisvesting.  Eindhoven stevent af op een enorm kamertekort, een probleem wat we de komende jaren gezamenlijk op moeten lossen. DAS denkt hier graag in mee. Er zijn deze avond veel creatieve oplossingen gepresenteerd, maar ook interessante gesprekken gevoerd met gemeenteraadsleden en ambtenaren die bezig zijn met studentenhuisvesting.

DAS maakt zich graag sterk voor voldoende betaalbare studentenwoningen. Het is belangrijk dat bij het realiseren van deze woningen rekening wordt gehouden met de wensen van studenten. Er moeten niet alleen dure studio’s, maar vooral woonvormen met gedeelde woonkamer bijkomen. Daarnaast moet de TU/e of Fontys, én de binnenstad met de fiets bereikbaar zijn.

We kijken terug op een interessante avond en zullen ons blijven inzetten voor goede studentenhuisvesting.

Leave a Comment