DAS brainstormt met achterban

Vorige week hadden we onder het genot van een lekkere lunch een brainstorm met onze achterban over onder andere PRV’s, studentenhuisvesting en de waardering van extra- curriculaire activiteiten. Hieronder een kort verslagje!

PRV’s
Over het algemeen worden de PRV’s gewaardeerd, maar er is veel ruimte voor verbetering. Veel studenten hebben baat bij de PRV’s, maar dezelfde skills kun je vaak ook op andere plekken opdoen, binnen of buiten je studie. Ook de timing is belangrijk: leren plannen is bijvoorbeeld erg nuttig in je eerste jaar, maar komt als mosterd na de maaltijd in je derde jaar.

Er kwamen enkele zeer interessante oplossingen boven tafel: bijvoorbeeld opties om zelf PRV’s in te plannen, je eigen, tofste presentatie te filmen en deze in te sturen, trainingen uit het bedrijfsleven… Studenten zijn heel enthousiast om soft skills bij te leren, maar zien wel verbeterpunten aan de huidige invulling hiervan.

Extra curriculaire activiteiten (ECA’s)
Allereerst wordt er opgemerkt dat de universiteit al op enkele punten ECA’s ondersteund: zo is het voor verenigingsbesturen mogelijk om trainingen te volgen, en de trainingen van Wervingsdagen zijn jaar op jaar helemaal volgeboekt. Het zou mooi zijn als meer mensen en bijvoorbeeld ook commissies hier gebruik van kunnen maken.

Wat betreft de erkenning, is de vraag of recruiters er wel op zitten te wachten of niet. Hoe dan ook straalt het uit dat de TU waardeert dat mensen zich buiten hun studie om ontwikkelen, als ze daar ook een erkenning aan hangen.

Studentenhuisvesting
Eindhoven stevent af op een enorm kamertekort. Hoe kunnen we dit oplossen, en wat zou de universiteit kunnen doen?

Opgemerkt wordt dat het mooi zou zijn als de TU de zaak bij de gemeente aankaart. Het welzijn van de studenten is mede de verantwoordelijkheid van de TU, en studentenhuisvesting hoort daar ook bij. Maar weet de TU precies wat een student zoekt in een kamer?

Als DAS zullen wij ook meer in gesprek moeten gaan met alle partijen om dit probleem proberen op te lossen. Tenslotte kwam de vraag: laten wij wel genoeg onze stem horen als studenten? Moet er niet meer actie komen?

 

Het was zeer interessant om over deze onderwerpen in gesprek te gaan en gezamenlijk oplossingen te bedenken. Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Laat het ons weten! 

Leave a Comment